RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Війна на Донбасі: журналіст дізнався про нову обіцянку з РФ визнати ДНР-ЛНР

У ході другого з'їзду "Союзу добровольців Донбасу" (СДД) у російському Ростові бойовикам самопроголошених ДНР і ЛНР нібито обіцяли, що Кремль вже найближчим часом визнає псевдореспубліки Донбасу.

Про це пише журналіст Ігор Соловей у своїй статті для видання "Лівий берег".

За словами джерела, в кулуарах з'їзду говорили, що Росія визнає ДНР і ЛНР вже до кінця жовтня.

Водночас Соловей пише, що близькі до Кремля співрозмовники інформацію про такі неочікувані наміри Володимира Путіна не підтвердили.

"Мабуть, "вкидання" про визнання "ЛДНР" було зроблено, щоб знизити рівень агресії бойовиків хоча б на з'їзді. І так перед носом у найманців з'явилася чергова і недосяжна "морквина на витягнутій паличці", - пише журналіст, зазначаючи, що в таборі бойовиків на з'їзді було відкрите обурення через ситуацію на Донбасі.

Соловей наголосив, що "якщо визнання "ЛДНР" таки відбудеться, то такий крок буде справжнім подарунком Києву і Заходу: своїми руками знищивши переговорний процес (Мінськ-2), Москва вже офіційно визнає окупацію чергових українських територій".

Як повідомляв "Апостроф", днями в соцмережах показали відповідь Генпрокуратури РФ, яка навіть не вважає ДНР і ЛНР організаціями.