RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Путіну записали три фундаментальні поразки

Російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що президент Росії Володимир Путін зазнав три фундаментальні поразки в протистоянні із Заходом.

Про це розповів у колонці для "Апострофа".

На думку експерта, ніякої користі від конфронтації з США та Європою Путін отримати не зміг і в результаті зазнав три фундаментальні зовнішньополітичні поразки.

Першою такою поразкою Піонтковський назвав провал Путіна в Україні. Головним чином, це проявилося в тому, що російські громадяни України не прийняли ідеологію "русского мира", а залишилися патріотами України і прихильниками євроінтеграції.

Другою поразкою лідера РФ політолог назвав провал ядерного шантажу щодо країн Балтики. На думку Піонтковського, липневий саміт НАТО показав, що альянс буде захищати прибалтійські країни від РФ.

І третьою поразкою Путіна, за версією політолога, стала війна в Сирії. Уявна перемога на цій території обернулася для Путіна клеймом військового злочинця.

Після трьох поразок російський президент, як вважає Піонтковський, вирішив згладити конфліктну ситуацію і, зокрема, погодився на зустріч "нормандської четвірки" в Берліні 19 жовтня.

Детальніше про три фундаментальні поразки Путіна читайте в колонці Андрія Піонтковського для "Апострофа".