RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Путіна рекордно засиплють грошима силовиків і таємні статті витрат

Росія серйозно збільшить витрати на національну безпеку до 2 млрд рублів до 2019 року.

Про це повідомляє РБК з посиланням на проект бюджету РФ.

В розділі «Національна безпека і правоохоронна діяльність» суми фінансування збільшили з 1,94 трлн до 2 трлн руб. до 2019 року. У ці витрати входить і закрита частина бюджету, яка в цьому році зросте до 22,3%.

Найбільше зростання припало на створення Росгвардії. У зв'язку з цим майже в два рази зростуть витрати по статті «внутрішні війська»: з 114,6 млрд до 206,6 млрд руб.

Серед витрат виділяється збільшення по розділу «органи прокуратури і слідства»: з 86 млрд до 94,8 млрд руб.

Зростання "видатків на прокуратуру і слідство" пояснюється тим, що з 1 січня 2017 року військове слідство вливається в систему Слідчого комітету і переходить на фінансування по цій статті, пояснила представник Слідчого комітету Світлана Петренко.

Серйозно зростуть витрати на «непрозорі статті». Зростання складе 2,5 рази

У російському бюджеті і так об'ємна закрита частина бюджету, а рядки на кшталт «інші витрати» роблять витрати ще більш «непрозорими», говорить завлабораторією військової економії Інституту економічної політики ім. Е. Т. Гайдара Василь Зацепін. За його словами, за цим підрозділом може бути що завгодно, наприклад, джерела фінансування «допомоги окремим районам Донецької і Луганської області».

Хоча частка асигнувань по силовикам до ВВП знизиться до 2019 року з 2,3 до 2%, частка витрат на нацбезпеку в загальному обсязі витрат по статті в найближчі три роки буде поступово збільшуватися. З 11,8% у 2016 році до 12,6% у 2019 році. Це більше, ніж сукупні витрати на освіту, охорону здоров'я, культуру, спорт, ЗМІ та охорону навколишнього середовища, зазначає РБК.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про нову тактику російського ФСБ по відношенню до України.