RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Агресія Путіна: експерт оцінив ймовірність "українського сценарію" для Білорусі

Стосунки між Росією і Білоруссю погіршуються, про що свідчать, зокрема, зростаючі бар'єри між країнами. У світі вже готуються до можливого повторення в Білорусі "українського сценарію".

Про це розповів фахівець з російсько-білоруських відносин Дмитро Болкунец, передає Собеседник. Він зазначає, що для Мінська втрата Москви буде катастрофою.

"Одна тільки переробка російської нафти становить 40% сумарного експорту Білорусі. Це серйозна підтримка білоруської економіки та вагомий аргумент в її відносинах з Європою. Виходить, Лукашенко 20 років не займався економікою і сидів на російських дотаціях, а коли "старший брат" став урізати умови, почалася політична істерика", - заявив експерт.

За словами Болкунца, в Білорусі можливий "український сценарій".

"Два тижні тому в Польщі, у Варшаві експерти НАТО провели військові навчання, на яких опрацьовувалася легенда, що Кремль скидає Лукашенко, і які з цього випливають відповідні заходи. Експерти Білорусі брали участь. Це нехороший знак. Але будемо сподіватися, до українського сценарію справу все-таки не дійде", - підсумував він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Москві пояснили введення прикордонзони з Білоруссю введенням тієї безвізового режиму з ЄС і США.