RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Придністров'я відмовилося від особливого статусу в складі Молдови

Президент невизнаної Придністровської Молдавської республіки (ПМР) Вадим Красносельський відкинув пропозицію прем'єр-міністра Молдови Павла Філіпа перейти до обговорення питання про надання Придністровському регіону особливого статусу у складі єдиної молдовської держави, передає Укрінформ.

"Політичні питання (про надання регіону особливого статусу в складі Молдови - ред.) недоречні на сьогодні. У нас є маса проблем, які потребують першочергового вирішення. Народ висловився ще у 2006 році на референдумі за незалежність Придністров'я з подальшим возз'єднанням з Росією. Цей курс змінювати я, звичайно, не збираюся", - заявив Красносельський за підсумками зустрічі з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Австрії Себастьяном Куртца.

У той же час лідер Придністров'я висловився за продовження переговорного процесу в форматі "5+2", у рамках якого необхідно вирішувати питання залізничного сполучення, телекомунікацій і зв'язку та інших.

Куртц, в свою чергу, заявив, що його візит до Молдови свідчить про пріоритетність для ОБСЄ завдання Придністровського врегулювання.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив, що Молдова готова до обговорення у 2017 році питання про надання ПМР особливого статусу у складі єдиної і неподільної Молдови.

Як писав "Апостроф", президент Молдови Ігор Додон також виступив за необхідність повернення невизнаного Придністров'я до складу Молдови на особливих правах.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: