RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Експерти попередили про можливий вірменський Майдан

Керівництво Вірменії залежить від Росії і не готове йти на конфронтацію з нею.

Таку думку висловили експерти в коментарях "Апострофу". Так, Степан Григорян, політолог, директор Аналітичного центру з глобалізації та регіонального співробітництва, зазначив, що в руках РФ - 80% енергетики Вірменії і значна частина банківської системи.

У свою чергу, фахівець з Кавказу Вадим Дубнов називає співпрацю з Кремлем формою існування вірменської влади, яка останню "цілком влаштовує".

Вірменські політологи кажуть, що у суспільстві Вірменії стає все більше обурення і скептицизму до нинішньої політики РФ, адже навесні минулого року, коли почалися чергове загострення між Вірменією і Азербайджаном, Москва не забезпечила Єревану захист.

Як зазначає експерт Центру політичних і міжнародних досліджень Рубен Меграбян, це "розвіяло всі ілюзії". Більш того, Росія продає величезну кількість зброї Азербайджану, зазначає Степан Григорян. У разі ж, якщо Єреван вирішиться проводити більш самостійну політику, Росія може почати допомагати Азербайджану в односторонньому порядку в питанні Карабаху. Він боїться, що збереження статус-кво призведе до дуже серйозного вибуху всередині Вірменії: "Коли влада не зможе продовжувати таку політику, робити під тиском Росії все, що та хоче, може бути щось дуже схоже на [український] Майдан. Тим більше, що в громадянському суспільстві дуже серйозні процеси йдуть, активність громадянського суспільства дуже висока: безперервні мітинги, акції протесту", - пояснив Григорян.

Більше про відносини між Вірменією та Росією і шляхах кризи читайте в матеріалі "Апострофа".