RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Білорусі до 7 років засудили бійця АТО

Вітебський обласний суд засудив колишнього бійця українського батальйону "Азов" громадянина Білорусі Станіслава Гончарова до семи років тюремного ув'язнення з відбуванням у колонії посиленого режиму.

Про це повідомляє український ресурс "Новости Донбасса".

Зазначається, що судове засідання проходило в закритому режимі. Як стверджує слідство, 20-річний Гончаров публікував відео, які містять пропаганду неонацизму.

"Він разом з футбольними фанатами під загрозою насильства змусив двох 13-річних підлітків відректися від антифашистського руху і продемонструвати нацистське привітання. Весь процес був знятий на відеокамеру і викладений в інтернет", - сказали в МВС Білорусі.

Станіслава Гончарова затримали в квітні минулого року. Стосовно нього порушили кримінальну справу за злісне хуліганство. Йому інкримінували злочини за кількома статтями: злісне хуліганство; розпалювання расової, національної або релігійної ворожнечі; грабіж.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно громадянин Білорусі, який воював на Донбасі на стороні сил АТО, отримав у Польщі статус біженця.