RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Росії поставили спектакль, який прославляє Сталіна: опубліковано фото

З нагоди чергової річниці смерті радянського диктатора Йосифа Сталіна, який помер 5 березня 1953 року, в російському Ростові представили спектакль, де "вождь усіх часів і народів" показаний в позитивному світлі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Спектакль, поставлений на сцені Ростовського академічного театру драми, називається "Сталін. Годинникар". В анотації до нього йдеться, що Сталін — неоднозначна фігура, але в п'єсі диктатор зображений як молодий, красивий, розумний і практично бездоганний лідер, котрий присвятив себе країні і народу. Про те, що на його совісті вбивства і гоніння, жертвами яких стали мільйони людей, постановка замовчує.

За сюжетом п'єси, написаної Володимиром Малягiним, 5 березня 1953 року Сталін (його грає актор В'ячеслав Огір) підводить підсумки свого життя. У фіналі вистави він вимовляє монолог у власний захист, фінал п'єси позитивний.

"Це просто монолог красеня Сталіна на захист красеня Сталіна", — каже один із глядачів вистави, юрист Кирило Берніков. За його словами, Сталін в інтерпретації ростовського театру схожий на Джонні Деппа.

"Я приголомшена: це п'єса, яка в цілому звеличує Сталіна", — прокоментувала спектакль ростовська викладачка і журналістка Наталя Сухорукова.

Фото Радiо Свобода

Відзначається, що п'єсу показують в малому залі драмтеатру, місткість якого до 400 осіб, при цьому зал на прем'єрних показах повний, а по закінченню вистави глядачі аплодують стоячи. Вихваляння Сталіна не викликає невдоволення росіян, і спектакль навіть збираються возити на театральні фестивалі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі покзали зроблене в РФ фото автомобіля з портретом Сталіна і прапором СРСР на даху.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР Тема: Культура
Теги: