RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Шендерович розповів, коли в Росії настане "відлига"

Російський публіцист і письменник Віктор Шендерович заявив, що ослаблення політичного режиму в Росії настане тільки після смерті Володимира Путіна.

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви", коментуючи звільнення з в'язниці активіста Ільдара Дадина і зняття з посад 10 великих чиновників у силових структурах.

"Ці наперстки ми спостерігали з вами ось вже протягом не 10-ти навіть, більше років, коли то тиранія, то раптом відкат, то раптом відлига, то раптом Медведєв, так? То раптом відпустили Ходорковського. І всі кажуть: "Ой! Інший Путін, інший Путін!" Це було за місяць до Криму, за півроку до Донбасу, так? "Ой, інший Путін, ой, відлига!", так? Браття мої, значить, немає жодної відлиги", - зазначив Шендерович.

Він підкреслив, що відлига починається тоді, коли здихає тиран.

"У 1855 році після програної Кримської війни здихає тиран, починається якась відлига. Ось, кріпосне право скасовують лише після того, як він здох і країна зазнала поразки, і до еліти почало щось доходити, і з'явилися можливості змінити.

Відлига починається в 1953 році, коли здихає тиран. Здихає. І з'являється можливість хоч якось (зрозуміло, не до кінця, але якось, дійсно, щось змінюється по-справжньому. А відлиги, які влаштовував цар Микола до того, як помер, і Йосип Віссаріонович той самий до того, як помер, десятки відлиг. Я вам нагадаю, як раділи приходу Берії. Раділи. Це була відлига!.. Бо Єжова зняли. А Берія прийшов – це була відлига. І таких відлиг було, ну, під десяток точно", - сказав письменник.

Він звернув увагу, що Путін використовує класичний метод "закрутити-відкрутити", щоб "відокремити себе від справ своїх рук".

"Єдине, що ми можемо сьогодні зробити, це зберегти ясність розуму. Ще раз. Це, все-таки, всередині кожної людини, це не залежить від політичної ситуації в країні. Кожна людина може дозволити собі бути адекватною. Як казав Сенека, це неможливо змінити, але це можна зневажати", - сказав Шендерович.

Як повідомляв "Апостроф", російський президент Володимир Путін 9 березня відправив у відставку 10 генералів силових відомств РФ.