Барієв розповів, скільки росіян завезли до Криму після його окупації

Представник Меджлісу кримсько-татарського народу, глава "Кримськотатарського ресурсного центру" Ескандер Барієв розповів в інтерв'ю "Апострофу" про те, як окупаційна влада Криму намагається змінити етнічну ситуацію на півострові.

За словами Бариева, Російська Федерація, порушуючи Женевську конвенцію, проводить політику заміщення населення, створюючи умови, в яких громадяни, налаштовані проукраїнськи, змушені залишати Крим, а на їх місце приїжджають росіяни.

Згідно з оцінкою громадської організації, очолюваної Барієвим, до теперішнього часу на територію Криму з Росії перевезено близько 120 тисяч жителів. У цьому підрахунку зазначені як військовослужбовці, так і цивільні особи.

При цьому Барієв підкреслив, що у його організації немає достатніх можливостей, в той час як ніхто більше цілеспрямовано цю проблему не вивчає, хоча подібний моніторинг повинен бути одним із завдань державних відомств.

Раніше "Апостроф" писав про висловлення голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, який закликав надати Криму статус Кримськотатарської Автономної Республіки.