RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Москві затримали шеф-редактора пропагандистського інформагентства: екстрадують в Білорусь

В ніч на 15 березня у Москві затримали громадянина Білорусі Юрія Баранчика, який є шеф-редактором пропагандистського інформагентства Регнум.

В самому виданні вважають, що їх начальник був затриманий за запитом влади Білорусі і назвали це "політичним переслідуванням за надуманими звинуваченнями у "розпалюванні міжнаціональної ворожнечі". В агентстві також заявили, що до Баранчика не пускають адвоката.

У той же час представник Слідчого комітету Білорусі Юлія Гончаров повідомила, що Баранчик був затриманий в рамках спецоперації "Розшук" і на даний момент розглядається питання про його екстрадицію. Слідство вважає журналіста причетним до протиправної діяльності у справі проросійських колумністів.

На початку грудня Слідчий комітет Білорусі затримав трьох журналістів російських видань Регнум, Lenta.ru та EADaily. Їх звинуватили в тому, що вони писали замовні статті для Регнума і отримували за це гроші від Баранчика, який дотримується проросійської позиції.

Про риторику російських ЗМІ, в тому числі і агентства Регнум, щодо Білорусі, можна дізнатися з матеріалу на сайті "Апостроф".

За матеріаламиTYT.by.