RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

ЗМІ повідомили про загибель російського військового в Сирії

Російське видання "Фонтанка" повідомило про загибель чергового росіянина в Сирії. За інформацією журналістів, 20 березня в Кронштадті поховали Олександра Сагайдака, який брав участь в сирійському конфлікті у складі ПВК.

Імовірно, 45-річний петербуржець загинув наприкінці лютого. Після смерті його тіло доправили в морг військового госпіталю в Ростов, а причиною інциденту назвали "серцеву недостатність".

Сагайдак проходив службу в прикордонних військах Росії в Таджикистані, де брав участь у бойових діях. Після звільнення з армії працював в приватних службах безпеки.

Відомо, що в січні 2016 року його заарештували за зберігання зброї та боєприпасів і до літа того ж року він перебував під підпискою про невиїзд. Депутат Едуард Чирко, у якого загиблий працював охоронцем, повідомив виданню, що Сагайдак загинув у Сирії і розповів, що той у липні 2016 року записався в ПВК і пройшов підготовку в таборі в Краснодарському краї.

Інформацію про участь Сагайдака в боях в Сирії підтвердила блогер yuliya-ladoga, яка назвала себе знайомої і колегою загиблого.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі повідомили про підрив російських "відпускників" на БТР в Сирії.