RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україна для них – полігон: соратник Яроша оцінив рівень військ Путіна на Донбасі

Комбат Української добровольчої армії Андрій Гергерт з позивним "Червень" оцінив рівень підготовки і здатність до тактичного і стратегічного планування російських військових, які воюють на Донбасі проти сил АТО.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "ONLINE.UA".

"На порядок зараз стали вони агресивніші. Вони вже вивчили, як з нами воювати. Використовують місію ОБСЄ в своїх ігрищах. Використовують так звані перемир’я для того, щоб агресувати постійно. Для того, щоб укріплюватися. Для того, щоб відтреновувати свої навики. У нас підрозділи гуртуються на місцях — вони залишаються завжди на місці, вони знають ситуацію, володіють нею. З ними зараз непросто воювати. Навіть ті ідіоти, так звані сепари, вони вже зараз навчилися, вони холоднокровно вбивали... І з ними розмова може бути тільки одна. Їх — тільки ліквідовувати, тільки вбивати. З ними нічого вже не зробиш. Руські — вони заїжджають, інструктують, якісь снайпера, новітню зброю свою випробовують. Постійно утилізують свою якусь зброю. Це видно по їхніх масованих атаках. Наша земля для них — полігон для навчання свого війська. Це відчувається і видно", - сказав боєць.

Гергерт також зізнався, що українські військові знайшли у супротивника слабкі сторони, на яких можна грати.

"Я не буду говорити, які, але так, вони є. Вони абсолютно прогнозовані. І ми чітко розуміємо: ми дуже успішні. Ми — Збройні Сили України, хлопці з СБУ, добровольці — успішні в своїх операціях. Дуже й дуже. І в цей час якраз формується розуміння, як нам це зробити. Як перемогти. Лиш би була команда, за великим рахунком", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", начальник Генерального штабу України Віктор Муженко заявив, що Росія готується до активізації бойових дій на Донбасі.