RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Теракт у Санкт-Петербурзі: Портніков розповів, як Путін обдурив росіян

Вибух в метро в Санкт-Петербурзі, який стався вчора, 3 квітня, означає, що російський президент Володимир Путін не забезпечує ні добробут, ні безпеку росіян, в обмін на які вони відмовилися від більшості своїх громадянських прав. Таку думку висловив український журналіст Віталій Портніков у колонці на "Еспресо".

За його словами, в обмін на безпеку в РФ було побудовано репресивну брехливу неефективну державу без конкуренції і перспектив.

"Головне, що пообіцяв Володимир Путін - позбавити росіян від цієї небезпеки."Мочить террористов в сортире". Росіяни спочатку обмінювали права навіть не в обмін на добробут, а в обмін на безпеку", - написав Портніков.

Однак, за його словами, теракти у Петербурзі продемонстрували, що безпеки в державі Путіна немає.

"Російські спецслужби виявляються безпорадними, коли мова йде про порятунок життя громадян. Всі ці твердження про перемогу над терором виявилися брехнею, покликаної замаскувати пригнічення і пограбування Росії купкою пройдисвітів у штатському", - зазначив журналіст.

Він підкреслив, що після розгрому режимом Путіна всіх політичних конкурентів і демократичних інститутів у Росії, суспільству "належало лише аплодувати в зв'язку з будь-яким божевільним рішенням російської влади".

"Аплодували і вибухати. Це - доля середньостатистичного росіянина. Про заміну влади в Росії й мови немає", - додав Портніков.

Він упевнений, що росіянам в першу чергу необхідно змінити саму державу, де спецслужби будуть боротися з терористами, а не з політичними опонентами влади. "Тільки після цього можна буде розраховувати на ефективну боротьбу з терором", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, названий у російських ЗМІ "смертником" Акбаржон Джалілов у розмові з журналістами спростував свою причетність до теракту, проте Слідком РФ наполягає, що у пітерському метро вибухнув саме Джалілов.