RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

У Януковича судяться через інформацію про його мільярд в українському банку

Захист Віктора Януковича подав до суду позов з вимогою спростувати інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про наявність у побіжного президента рахункiв в "Ощадбанку" на суму понад мільярд доларів.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на адвоката Януковича Віталія Сердюка.

Згідно із заявою Сердюка, у Януковича є рахунки у двох українських банках: у "Райффайзен Банку Аваль" (на ньому лежить 53,28 тисячі гривень) і в "Ощадбанку". Стверджується, що в "Ощадбанку" у Януковича є рахунок на 28,782 млн гривень (близько 1 млн дол), рахунок на 2,265 млн гривень (близько 84 тисяч доларів), а також доларовий рахунок на 84 964 доларів.

За словами адвоката Януковича, ці дані підтверджуються виписками з банку, а також інформацією з рішень Печерського районного суду Києва про арешт грошей.

Раніше в одному з інтерв'ю голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний заявив, що на рахунках в банку лежать понад 1,15 млрд доларів Януковича, а також великі суми є на рахунку екс-прем'єра України Миколи Азарова.

Адвокат Януковича заявив, що з метою спростування таких тверджень був поданий позов про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомляв "Апостроф", 4 квітня український суд заарештував майно Віктора Януковича, яке він залишив у Межигір'ї після втечі.