RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Кавказ закипає: в Україні розповіли про найбільший страх Путіна

Теракт у Санкт-Петербурзі і заява російського президента Володимира Путіна про збільшення терористичної загрози на території СНД пов'язані із загостренням ситуації на Кавказі, де почався потужний протестний рух далекобійників. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передає "Обозреватель".

За його словами, Путін настільки наляканий протестними настроями в своїй країні і, щоб впоратися з цією ситуацією, намагається викликати страх у всіх інших

"Цей теракт пов'язаний більше з подіями в самій Росії, з протестними мітингами, протестом у Дагестані, де заблоковано понад дві тисячі фур. А дагестанці здаватися не збираються. Там вже Росгвардія і все інше. Думаю, що заява Володимира Путіна з приводу вибухів можна трактувати так: "Мені страшно. Бійтеся усі". Це якщо так коротко сформулювати", - заявив експерт.

Він підкреслив, що в РФ вже не раз відбувалися аналогічні теракти, коли було загострення на Кавказі.

Експерт звернув увагу, що Кремль спішно перекидає на Кавказ війська, які останнім часом були сконцентровані уздовж кордону з Україною.

Жданов зазначив, що вибухонебезпечна ситуація на Кавказі може вплинути на збільшення кількості терактів по всій Росії. За його словами, народи Північного Кавказу ніколи не здавалися Москві: "вони завжди готові йти до кінця. У них загинути в бою це почесно".

"Зараз просто закипає "каструля" Кавказу. На грунті внутрішнбокланової боротьби у самому Кремлі між групою олігархів, що підтримують Медведєва і кооперативом "Озеро", який очолює Путін, цілком можливо, що в Росії можуть бути ще подібні теракти. До речі, вибух у Ростові - продовження цієї вистави", - сказав експерт.

Нагадаємо, вчора, 7 квітня, правоохоронні органи Російської Федерації затримали вісьмох підозрюваних в організації теракту в метро Санкт-Петербурга, в результаті якого загинуло чотирнадцять осіб.