RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Меркель розповіли, навіщо Путіну "заморожений конфлікт" на Донбасі

Росія зацікавлена в тому, щоб конфлікт на Донбасі перейшов у стадію "замороженого" і таким чином отримати вплив на внутрішню політику України.

Таку думку в інтерв'ю Європейській правді висловив спеціальний представник уряду Німеччини в ОБСЄ Гернот Ерлер.

За його словами, заморожений конфлікт на Донбасі допоміг би РФ запобігти членству України в НАТО чи ЄС. "Однак, звичайно, це не є офіційно проголошеною політикою РФ. Ми можемо тільки спекулювати про її наміри, виходячи з попередніх конфліктів. Адже в Росії існували й інші ідеї, наприклад про "Новоросію", а зараз про неї взагалі мова не йде", - сказав Ерлер.

При цьому представник Німеччини зазначив, що в регіональних конфліктах Росія завжди підтримує бік сепаратистів.

Ерлер повідомив, що офіційно Росія виступає за суверенітет і цілісність та наполягає на тому, що в Україні внутрішній конфлікт. "Однак це, в свою чергу, не заперечує того, що метою Росії є саме важіль впливу на внутрішню і зовнішню політику України", - вважає він.

Спецпредставник також зазначив, що РФ постійно говорить про те, що не є стороною конфлікту, але на переговорах у Мінську представлена саме в цій ролі.

"Таким чином, РФ фактично погодилася, що вона є учасником конфлікту. І в цілому це можна назвати успіхом західної дипломатії", - вважає Ерлер.

Як повідомляв "Апостроф", експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко вказав на проблеми для України через заморозку конфлікту на Донбасі.