RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не чекав такого опору: історик Зубов пояснив провал Путіна з його "Новоросією"

Починаючи військову агресію проти України, президент РФ Володимир Путін хотів не тільки "покарати" Україну за Майдан, але і відібрати південно-східні регіони країни з їхньою промисловістю. Про це заявив російський історик Андрій Зубов.

"Військова промисловість Росії багато в чому зав'язана на виробництві у цьому російськомовному поясі України. Це не тільки Луганськ і Донецьк, а лінія від Дніпропетровська до Миколаєва, де стояли військові заводи", - пояснив Зубов в інтерв'ю виданню Ліга.

За словами історика, Путін хотів, щоб Україна, якщо вже йшла на Захід, то без зазначеного промислового регіону.

Зубов також зазначив, що Кремлю не вдалося створити так звану "Новоросію", оскільки народ України чинив опір. Важливим фактором, підкреслив історик, виявилося те, що українська нація не розкололася за етнічним принципом.

"Росіяни за культурою, мовою, я б навіть сказав багато у чому за духом люди виявилися громадянами України. І ось результат", - підсумував Зубов.

Нагадаємо, на думку російського опозиційного політика Костянтина Борового, керівництво РФ остаточно відмовилося від реалізації проекту "Новоросія".