RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Здача Криму і розпуск НАТО: історик висловився про неформальну домовленість Трампа з Путіним

Між президентом США Дональдом Трампом і лідером РФ Володимиром Путіним діє особиста неофіційна домовленість, яка включає в себе ряд політичних пунктів.

Про це розповів російсько-американський історик, публіцист Юрій Фельштинський, передає видання LB.ua.

"Між Трампом і Путіним існує проста угода. Я не знаю всіх її пунктів, але очевидно, що один з них стосується особистих нападок: Трамп не говорить жодного критичного слова, спрямованого особисто проти Путіна, тому що за договором не має на це право", - переконаний історик.

На думку Фельштинського, Дональд Трамп уклав таку угоду в обмін на допомогу Росії в передвиборній гонці. Історик стверджує, що нинішній президент США міг зробити цілий ряд політичних обіцянок, адже сам не вірив в можливість своєї перемоги на виборах.

"Зняти санкції, введені після анексії Криму; змінити платформу та політику Республіканської партії щодо Росії у зв'язку з вторгненням Росії в Україну; визнати анексію Криму, розпустити НАТО, або, принаймні, послабити до такої міри, щоб 5-а стаття статуту НАТО перестала застосовуватися", - вважає Фельштинський.

Історик базує свої твердження на відкритих джерелах, але практично не сумнівається в правильності своїх висновків.

"Проте всі пункти цієї угоди очевидні як мінімум тому, що обидві сторони тупо оголошують їх вголос, як би спеціально для того, щоб всім, нарешті, все стало зрозуміло", - резюмував Фельштинський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній генерал сирійської армії Захер ас-Сакат заявив, що уряд Сирії приховує від Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) кілька сотень тонн хімічної зброї.