RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У США спрогнозували втрату Росією позицій у регіоні: названо причину

Російська Федерація в доступній для огляду перспективі втратить свій вплив на Євразійському континенті і просторі колишнього Радянського Союзу.

Про це йдеться в звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофу".

Однією з головних причин зниження впливу Россі в порівнянні з іншими країнами стане скорочення населення, яке, за прогнозами ООН, до 2050 скоротиться майже на 10% - до 129 мільйонів.

При цьому очікується, що населення США збільшиться більш ніж на 20%. У міру того, як загальне населення Росії буде скорочуватися, етнічне слов'янське населення становитиме набагато меншу частку населення країни, що створить ще більше складнощів для її культурної та політичної ідентичності.

Як вважають в Stratfor, хоча РФ пристосуэться до деяких культурних, соціальних і технологічних змін, демографічні та мовні зрушення будуть працювати проти Москви незалежно від того, яку політику вона проводитиме.

"Таким чином, у міру зростання пострадянського населення Євразії позиція Росії як домінуючої держави регіону, ймовірно, буде піддаватися все більшою загрозу", - йдеться в звіті.

Крім того, вважають аналітики компанії, проблеми, з якими Москва стикається всередині країни і за кордоном, будуть все частіше відчувати її здатність проектувати вплив на колишні радянські країни і підтримувати порядок і стабільність усередині своїх кордонів.

Детальніше про зміни на пострадянському просторі читайте в матеріалі "Росія втрачає Україну з двох несподіваних причин - приватна розвідка США", опублікованому на "Апострофі".