RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Росії припинили випуск відомого опозиційного журналу: з'явилося фото останньої обкладинки

Журнал The New Times оголосив про припинення випуску паперового видання через брак коштів.

Головний редактор видання Євгенія Альбац опублікувала на своїй сторінці в Facebook обкладинку свіжого номера. На ній зображені два закритих очі зі сльозою і підпис "Спасибі, що були з нами".

У зверненні до читачів Альбац повідомила, що, що редакція змушена призупинити випуск паперового видання, у всякому разі на найближчі місяці - поки не будуть вирішені проблеми з фінансуванням або видання не закриється остаточно.

У той же час поки буде продовжувати працювати сайт журналу, який перевели у відкритий доступ.

"Якщо вдасться зібрати кошти, то випуск паперового The New Times може бути відновлено", - додала Альбац. При цьому вона назвала однією з причин фінансових труднощах журналу позицію російської влади, через який в опозиційний журнал не йшли рекламодавці. Він також зазначила, що припинення випуску журналу продовжує тенденцію закриття або переформатування незалежних ЗМІ в Росії протягом останніх п'яти років.

Припинення випуску журналу The New Times прокоментував відомі російський письменник, постійний автор видання Віктор Шендерович.

За його словами, ніхто не міг і припустити спочатку, що опозиційний журнал протримається цілих десять років. "Женька, не горюй. Ми ще побачимо небо у алмазах. І розслідуємо походження цих алмазів, і опублікуємо результати розслідування", - звернувся Шендерович до Альбац.

Варто відзначити, що The New Times часто публікував резонансні і сенсаційні матеріали, які викликали гостре невдоволення російської влади. Зокрема, видання опублікувало інформацію про старшу дочку Володимира Путіна Марію Фаасен, а також про госпіталь у Ростові-на-Дону, в якому лікуються і проходять реабілітацію бойовики "ДНР" і "ЛНР".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: