RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Кінець АТО: експерт оцінив ймовірність введення воєнного стану

Президент України Петро Порошенко навряд чи зважиться ввести воєнний стан в Украні, враховуючи всю складність внутрішньо- і зовнішньополітичної ситуації.

Про це написав військовий експерт Олег Жданов, коментуючи заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про можливе скасування в Україні антитерористичної операції на Донбасі.

"Якщо говорити про воєнний стан як про новий формат захисту, то, з огляду на політичну ситуацію, президент не піде на таке рішення. Воєнний стан передбачає повну ізоляцію цих районів, а як же тоді контрабанда, формули,"роттердамі" і все інше?" - зазначив Жданов.

За його словами, президент не зважиться назвати війну війною, оскільки потім треба вводити воєнний стан.

"Президент навіть не наважився ввести надзвичайний стан, що він має право зробити, оголосивши територію зоною гуманітарної катастрофи. Він на це не пішов, тому що можуть втрутитися міжнародні інститути, і буде дуже багато зайвих очей", - додав експерт.

Докладніше про перспективи введення воєнного стану в Україні читайте в матеріалі, "Якщо Україна завершить АТО: два варіанти війни на Донбасі", опублікованому на "Апострофі".