RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Полетіло каміння з неба: у Росії констатували новий етап після "Кримнаш"

Серед російських громадян закінчилася так звана ейфорія "Кримнаш", оскільки приходить розуміння, що окупація цієї території завдала сильного удару по економіці РФ.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін, коментуючи пряму лінію з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Що стосується Криму, про який в цей раз говорили мало, то скільки можна радіти, що "Кримнаш" - відрадувались, похмелились. Тепер починається період каміння з неба", - говорить Орєшкін.

Експерт підкреслив, що утримання анексованого Криму влітає бюджету Росії в копієчку, при цьому дають свій ефект і західні санкції. "А тут ще треба витрачати гроші на ДНР і ЛНР, на будівництво Керченського мосту. Загалом набігає досить багато", - зазначає Орєшкін.

Політолог підкреслив, що при цьому хвалитися особливо нічим: "Життя кращим не стає. Навпаки, навіть гіршим стає". Орєшкін зазначив, що в розумінні росіян "оскільки ми територіями приросли – значить стали багатшими".

"Але в житті виходить навпаки – ніби Крим такий чудовий відтяпали, "повернули російські землі", а жити після цього стало гірше: продукти дорожче, а зарплати менше", - пояснює експерт нерозуміння населення. За словами співрозмовника, насправді все абсолютно зрозуміло – за задоволення треба платити.

"Але Путін не може сказати: ми вас трохи обдурили, хлопці, ви думали, що це підйом з колін, а це отримання зайвої гирі на шию", - каже політолог, зазначаючи, що Путін вважав за краще мовчати про цю тему.

Більшою читайте в колонці Дмитро Орєшкіна на "Апострофе" Путін дав зрозуміти, що буде з Донбасом, а "Кримнаш" вже не радує.