RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Порошенка розповіли, як Росія непомітно "зламує" Захід

Директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента України Володимир Горбулін розповів, як Росія намагається зруйнувати звичний уклад життя Заходу.

Про це Горбулін написав у своїй статті для видання "Дзеркало тижня".

"Якщо спробувати підібрати найкращу аналогію того, як Росія "зламує" Захід, то більше все це схоже на саботаж роботи складного механізму, який дуже довго налаштовували і який нарешті почав працювати нормально", - пише він.

За словами радника президента, дії РФ окремо не несуть у собі небезпеку, але в цілому формують катастрофічні наслідки. У якості прикладу він наводить інформаційні вкидання про "дівчинку Лізу", підтримку ультраправих, спонсорування антиглобалістів, підкуп політиків.

"У якості перманентного фактора, що супроводжує таку діяльність, — зовні законна інформаційна діяльність як неявно "підгодованих", так і явно "вигодуваних" ЗМІ, що діють в рамках широко трактованої парадигми "свободи слова", - зазначає Горбулін, додаючи, що такі ЗМІ навіть мінімально не відповідають стандартам журналістики.

"І логічно, що основний удар завдається по виборах, по їхній процедурі — наріжному каменю демократичної системи, бо, як стверджують класики, "демократія — це процедура", - продовжує Горбулін. При цьому він зазначає, що Росія використовує як "класичну" компрометацію політиків, так і "некласичну" компрометацію виборів на тлі спроб вплинути на виборчий цикл".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Горбулін назвав справжню мету політики Путіна в Європі.