RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Військовий експерт зробив тривожну заяву щодо загрози для України з боку Росії

Формування Росією трьох армій на кордонах несе реальну загрозу для України.

Таку думку висловив військовий експерт із США Філіп Карбер, повідомляє УНІАН.

"За три роки ми мали можливість спостерігати за цим конфліктом, і ми бачили підняття цієї (української) армії, яку знищували протягом 20 років. Ми бачили колосальний прогрес, як вона протистоїть (російської) армії, яка має технологічну і кількісну перевагу", - сказав Карбер.

Експерт зазначив, що агресія РФ проти України почалася з моменту захоплення Криму і продовжилася підтримкою гібридних сил" на Донбасі. В контексті цього Карбер заявив, що на даний момент можна спостерігати створення трьох армій навколо кордонів України.

"Перша з цих армій – це гвардійська танкова армія, яка передислоковується зі Смоленська і перемістилася ближче до українського та білоруського кордонів. Ця перша гвардійська танкова армія має більше танків, ніж всі країни Балтії, ніж Польща, ніж західна Німеччина і Франція", - зазначив експерт.

Також він нагадав недавню заяву Росії про те, що перша гвардійська танкова бригада стане шокуючим ударним кулаком. До того ж в кінці серпня-початку вересня російські військові проведуть навчання "Захід-2017" і деякі підрозділи будуть переміщені на територію Білорусі.

Раніше Дмитро Тимчук в інтерв'ю "Апострофу" дав оцінку загрозі вторгнення путінських військ в Україну з боку Білорусі.