RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Підготовка нового наступу: у Раді вказали на небезпечну тенденцію з військами Путіна в Придністров'ї

Росія оснащує новітньої екіпіровкою свій контингент в невизнаному Придністров'ї.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО, нардеп Ірина Фріз.

"На фото екіпіровка військовослужбовців оперативної групи російських військ в ПМР. Поруч з ним стоп-кадри з відеосюжету телеканалу "Росія 1", на якому точно така ж екіпіровка у бійців російських ССО в Сирії та ФСБ на навчаннях "Абордаж" в окупованому Криму. Таке оснащення ставиться на озброєння в Росії лише в спецпідрозділи", - підкреслила вона.

Фріз зазначила, що російські війська в Придністров'ї відпрацьовують організацію зв'язку в умовах радіоелектронної боротьби, а також проводять навчання з радіохімічної захисту, хоча на території ПМР відсутні об'єкти, які можуть нести відповідну загрозу. Крім цього, додала нардеп, у військ РФ виявилися підручники румунської мови, яким у Придністров'ї не користуються.

"Відповідь очевидна: Росія розглядає ПМР як територію оперативного розгортання наступальної угруповання в південно-західному напрямку", - підсумувала Фріз.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ затримала жителя невизнаного Придністров'я, який намагався вербувати українських правоохоронців.