RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вміємо паскудити тільки слабким сусідам: у Росії вказали на сильні провали Путіна у Грузії та Україні

Нинішня Росія здатна тільки шкодити країнам, які значно слабкіше її, наприклад Грузії та Україні, проте такі дії Кремля не приносять самій РФ жодних вигід.

Таку думку висловила відомий російський журналіст і публіцист Юлія Латиніна у своїй програмі на "Эхо Москвы".

"Єдине, що може Росія, вона може, дійсно, кидати палиці у колеса сусіднім державам, вона може робити їм паскудства. Але вона ці паскудства робить тільки в слабких країнах", - заявила Латиніна.

За її словами, Кремль влаштував війну з Грузією, щоб прибрати з влади Михайла Саакашвілі, який своєю реформаторською діяльністю викликав різке неприйняття у російського керівництва.

"В остаточному підсумку [Саакашвілі] програв вибори через те, що він програв російсько-грузинську війну. А скажіть будь ласка, а Росія або взагалі хтось отримав з цього якісь дивіденди від того, що Саакашвілі перестав бути президентом Грузії? Ви просто безкорисливо зробили паскудство", - зазначила Латиніна.

Те ж саме, на думку журналіста, стосується і України. "Так, в сенсі паскудства віртуозне паскудство Донбас. Супер, так? Влаштували на території сусідньої країни Хамас, єхидно посміхаємося і говоримо, що там воюють трактористи і комбайнери. Дуже добре. А які дивіденди, власне, Росія отримала з того, що на Донбасі сталася ось ця Палестина?" - запитує Латиніна.

В результаті, підкреслила вона, Росія втратила український ринок взагалі і України як культуру і це набагато більша втрата навіть, ніж придбання Криму.

"Ось, які фізичні вигоди ми отримали від того, що ми збили "Боїнг", і від того, що ми все це влаштували на Донбасі? Відповідь: "Ну, напевно, в Кремлі отримали велике моральне задоволення", - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше відомий український історик Ярослав Грицак розповів, як Україна може з вигодою для себе скористатися тимчасовою втратою Криму і частини Донбасу.