RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Путінські "ігри" у миротворців на Донбасі: в Україні запропонували відповідь Кремлю

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Думанський заявив, що пропозицію президента РФ Володимира Путіна щодо введення миротворців на Донбас не принесе Україні нічого хорошого.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Те, що сказав Путін про миротворців, які, на його думку, повинні стати тільки на лінії зіткнення – черговий хід у геополітичній грі, який не принесе жодних позитивних результатів нашій країні. Ми тільки заморозимо, "законсервуємо" конфлікт. Але на нашій території залишиться вогнище агресії, контрольований північним сусідом", - сказав Думанський.

"Запропоновані Путіним умови закріплюють на невизначений термін на східній частині України (на нашій території!) зону хаосу і беззаконня. У цьому випадку "блакитні каски" стають "хлопчиками для биття", а на Україну будуть покладені додаткові зобов'язання і відповідальність перед ООН, де РФ має серйозні позиції", - додав він.

За словами генерала, в ОРДЛО слід ввести міжнародні тимчасові адміністрації, а також міжнародний контингент, який би взяв під контроль російсько-український кордон, лінію дотику і кожен населений пункт.

"Такий підхід дозволив би в короткий термін почати процес відновлення інфраструктури, вирішити соціальні та екологічні питання, провести повну демілітаризацію регіону", - вважає Думанський.

Він зазначив, що одночасно необхідно почати розслідування військових злочинів на Донбасі.

"Розслідування злочинів повинні вестися міжнародними трибуналами, щоб не було сумнівів у правомірності прийнятих рішень і винесених вироків. У міжнародного співтовариства є багатий досвід організації роботи таких інституцій, в тому числі і в Європі. Достатньо пригадати події в Югославії і цілий пакет вироків міжнародних трибуналів представникам всіх сторін конфлікту", - підсумував генерал.

Повну версію інтерв'ю читайте у матеріалі "Апостроф": "В Україні йде репетиція Третьої світової, ми граємо за чужими сценаріями - екс-заступник голови Генштабу ЗСУ".