RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Політична зброя: в Росії пояснили ситуацію з ядерним шантажем Путіна

Російський опозиціонер Костянтин Боровий вважає, що можливість застосування ядерної зброї на спільних російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017" можна пояснити бажанням Кремля переконати Захід у неефективності санкцій та зберегти напругу.

Таку думку політик висловив в колонці на "Апострофі".

"На навчаннях "Захід-2017" вирішується два завдання. Перша - пропагандистська, спрямована на внутрішні російські проблеми. Це завдання мобілізаційна: наближаються президентські вибори і необхідно громадян налаштовувати на ті ж параметри, за допомогою яких Путін прийшов до влади - це агресивна поведінка, агресивна політика і, як наслідок, така мобілізаційна ідеологія, мобілізаційне стан суспільства", - пояснює Боровий.

Другим завданням, говорить він, є підтримка напруженості на західних кордонах Росії заради впливу на політику ЄС.

"Справа в тому, що такого роду провокації - це московський спосіб переконувати європейських політиків в неефективності санкцій. Замість того, щоб звільняти територію України (Донбас, Крим), Москва вважає, що необхідно підтримувати напруженість, яка, з точки зору Кремля, є аргументом проти введених санкцій ", - говорить Боровий.

Ядерну зброю на навчаннях політик називає не інакше як шантажем, політичною зброєю. При цьому він вказує на те, що застосовувати ядерну зброю на своїй території, або в умовах безпосереднього контакту з противником Росія не буде.

"Зрозуміло, що використовувати ядерну зброю в українському конфлікті або можливих майбутніх конфліктах ніхто не буде. Але в якості політичної зброї, зброї шантажу і погрози, гіпотетична можливість застосування ядерної зброї - це додаткова складова політичної провокації Кремля. Росія спеціально продемонструвала, що може використовувати ядерну зброю в конфліктах із західним співтовариством. І це, звичайно, носить не оборонний, а наступальний характер. Це теж дуже важливо", - підкреслює Боровий.

Детальніше про це читайте в колонці політика на "Апострофі": "Ядерний шантаж: Кремль готував країнам НАТО війну за українським сценарієм".