RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Нові репресії в Криму: Чубаров назвав причину загострення ситуації на півострові

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вказав на синхронність дій російських силовиків і прокремлівських ЗМІ при недавніх затримання кримських татар в окупованому Криму.

Про це він написав у своєму блозі на "Апострофе".

"Інформаційне агентство "РИА Новости", не чекаючи результатів обшуків, вже рано вранці розмістив публікацію під назвою "ФСБ викрила в Криму екстремістів "Таблігі Джамаат". Це назва однієї з мусульманських організацій – до речі, надзвичайно мирної, толерантної і абсолютно спокійно сприймають в усьому світі. Вона була створена ще десь у 20-х роках минулого століття в Індії. І ось ця синхронність у діях російських силовиків і пропагандистських ресурсів говорить про те, що це – нова низка провокацій, скоєних російськими окупантами", - підкреслив Чубаров.

Також він назвав кілька причин, чому раптом окупанти заявили про організацію "Таблігі Джамаат".

"Використання назви "Таблігі Джамаат" – організації, яка раніше взагалі не звучала і не відома Криму – свідчить про те, що всі попередні зусилля окупантів, зокрема з мотивацією про належність кримських мусульман до організації "Хізб ут-Тахрір", не увінчалися успіхом. Допускаю, що назва "Таблігі Джамаат" прозвучало ще і тому, що управління ФСБ Росії по окупованому Криму очолює Віктор Палагін, відомий своїми кривавими походами проти мусульман в Башкортостані і Республіці Марій Ел. Саме він там боровся з "Таблігі Джамаат", - пише глава Меджлісу.

Він підкреслив, що таким чином РФ продовжує спроби переконати світ у тому, що Кремль бореться з екстремістами, а не з кримськими татарами.

"Ця тактика спрямована, звичайно, не тільки на зовнішній світ, хоча він, як мені видається, виступає основним – але й на внутрішню аудиторію: треба переконувати весь час, що вони постійно борються з погрозами, викликами, без чого російське суспільство спіткали б якісь катастрофи... Іншої тактики у них немає – інакше треба визнавати, що насправді вони просто тупо витісняють корінний народ Криму, кримських татар, за межі півострова", - констатує Чубаров.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Є кардинальні заходи, що зупинять Росію в Криму – Чубаров".