RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Путіна є шанс отримати Україну в якості союзника для боротьби проти ЄС: названий сценарій

Росія може значно посилити свій тиск на Європу в разі, якщо до влади в Україні прийде лояльний до політики Кремля президент.

Таку думку в інтерв'ю "Апостроф" озвучив блогер і військовий експерт Олексій Арестович.

"Останній шанс [президента Росії Володимира] Путіна щодо України на осяжний термін – це вибори 2019 року. Поміняти президента на більш зговірливого і ввести до Верховної Ради тих, хто дуже хоче Митного союзу, а не НАТО і ЄС", - говорить він.

Експерт вважає, що заради зміни Петра Порошенка на посаді президента України Росія може припинити війну на Донбасі.

"Враховуючи те, що в українське суспільство дуже чітко вбито меседж, що [президент України Петро] Порошенко – це війна, росіяни можуть зробити такий фінт вухами – припинити війну і сказати: "Оскільки війни вже немає, навіщо вам цей Порошенко? Йому ж вигідно, він заробляє на контрабанді і всяке інше. Усе, вибирайте іншого президента, президента миру, який буде здійснювати мирне будівництво", - говорить Арестович, додаючи, що новим Президентом України росіяни бачать Юлію Тимошенко.

Експерт пояснює, що Росія ставить перед собою завдання "відновити частково колишній СРСР, обламати Захід, бажано сильно послабити наднаціональні структури Заходу (ЄС і НАТО), в рамках яких вони можуть виробляти спільну стратегію, і працювати з кожною країною окремо". За його словами, росіяни сильніше будь-якої країни Заходу окремо, але слабкіше блоків.

"І вони хочуть переукласти договір із Заходом, укласти нову Потсдамську або Ялтинську угоду. Вони щосили працюють на це, пік їх наступної боєготовності – 2020 рік. Навіть ті дивізії, які розгортаються на нашому кордоні, мають бути готові та розгорнуті в 2020 році. Так, вони зробили роботу над помилками, провели фінальні навчання, подивилися, що донбаських помилок і кримських помилок в Білорусі повторювати не потрібно, потрібно трохи тонше працювати", - вважає він.

В контексті цього Арестович зазначає, що на цей момент в Росії стоїть завдання переобрати на черговий термін Путіна і привести до влади в Україні "правильного" президента. У разі реалізації таких планів, Кремль кине всі зусилля на боротьбу з Європою.

"І якщо переобрати, то Україна стає нейтральною, не воює з Росією або навіть, навпаки, починає з нею дружити. Отже, всі зусилля можна кинути вже на інші фронти холодної війни, в першу чергу в Європі, вже маючи нейтральну або дружню Україну. Уявляєте? Україна + Росія – це який аргумент на шальках терезів! Усі ці Чехія, Польща і навіть сама Німеччина просядуть перед цим спільним українсько-російським ведмедем, що встав на диби. "Здрастуй, СРСР, знову правимо всім світом". Принаймні Європа у нас точно під лапою буде. Вона й так під лапою [у Росії], а тут буде така подвійна російсько-українська лапа", - прогнозує експерт.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": "У Путіна залишився останній шанс в Україні, а загроза є не тільки з боку Росії - Олексій Арестович".