RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Лідера проросійської партії в Молдові підозрюють в організації вбивства

Мера міста Бєльці (Молдова), лідера проросійської "Нашої партії" Ренато Усатого підозрюють в організації замовного вбивства.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на співробітників молдовської прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю і особливо важливих справ.

"Під час попереднього слідства один з обвинувачених, Іон Друце, дав свідчення. Слідчими також було встановлено, що в 2011-2012 роках Ренато Усатий організував злочинне угруповання до складу якого входили громадяни кількох держав. Метою угрупування було заволодіння майном банкіра Германа Горбунцова, а потім - фізичне його усунення", - повідомив заступник прокурора Віталіє Бусуйок.

Прокурор також зазначив, що за вбивство Усатий пообіцяв заплатити злочинному авторитету Віталію Прока 600 тисяч євро. За ці гроші останній повинен був вказати слідству на лідера Демократичної партії Влада Плахотнюка як на замовника вбивства.

На даний момент Усатий знаходиться на території Росії і влада Молдови звернулася з вимогою видати підозрюваного. На запит Росія відповіла відмовою.

Разом з тим адвокати підозрюваного вважають заяву прокуратури неприпустимою.

Слідство триває.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося фото ймовірного організатора вбивства полковника СБУ в Маріуполі.