RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Покарання українського в'язня в російській в'язниці: з'явилися нові подробиці

Адвокат незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що його підзахисний дійсно був поміщений в штрафний ізолятор після переводу до нової колонії, але вже відбув термін.

Про це він повідомив в коментарі Радіо Свобода.

Покарання у вигляді двох тижнів в ізоляторі Сенцову призначили під час етапування в Іркутську. У колонії №8 у місті Лабитнангі до українця не було претензій, але керівництво виправної установи повинно було виконати припис. На даний момент, каже Дінзе, його підзахисний вже знаходиться в своєму табірному загоні.

За словами адвоката, коли Сенцова привезли до Іркутського централу, в його особовій справі була "зелена смуга" за нібито екстремізм, хоча його поведінки під час етапування було нормальним. В Іркутську вирішили додати ще й "червоні смуги" - "може дестабілізувати колонію", "схильний до агресії". Коли ж українець поцікавився причиною, стався конфлікт і йому додали одну "червону смугу", яка і означає призначення покарання.

Дінзе додав, що Сенцова кілька разів саджали до штрафного ізоляторя ще коли він перебував в Якутській колонії через активну підтримку. Унаслідок підтримки режисера його також вирішили перевести в Лабитнангі.

Як повідомляв "Апостроф", у США росіяни провели яскраву акцію в підтримку Сенцова.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: