RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​З iPhone в руках, але думають, що на Заході дебіли: Ганапольський вказав на особливість росіян

Росіяни готові із захопленням сприймати різкі висловлювання про погане життя на Заході, не замислюючись про справжній стан речей.

Таку думку висловив відомий журналіст Матвій Ганапольський, коментуючи смерть сатирика Михайла Задорнова, який любив розповідати про «тупих» європейців та американців.

“Смерть Задорнова - це чудовий урок для всіх нас. Тому що після того, як людина йде, — адже йому ніхто не забороняв виступати, — настає «гамбурзький рахунок». Коли підведена риска. Не тому, що боялися до цього говорити про Задорнова. Про те, що він досить дивну тему взяв для себе – тема називалася «ну, тупі» — по суті, Задорнов ще старих часів предтеча Соловйова і Кисельова. По суті, те, що ми зараз бачимо в аналітичних програмах – це «задорнівщина», - сказав Ганапольський в ефірі "Еха Москви".

При цьому він додав: «Друга історія – у людини був бізнес «вони тупі». Ми зараз не будемо говорити, що це купували. Так я вам хочу сказати, що Соловйов, який, як найкращий ведучий отримав ТЕФІ, — зараз це теж купують. Тому, коли людина помирає, люди мають право підвести риску – а що ця людина зробила? Прославилася тим, що читала гуморески розбрату – можна так сказати, — про те, що американці дебіли та ідіоти".

“Кожен заробляє на тому, що подобається публіці — так, публіці подобається, коли кажуть, що на Заході дебіли і ідіоти. І що, приїхавши на концерт на "Мерсі", в костюмі від "Гуччі", стискаючи в руках айфон, приємно усвідомлювати, що на заході живуть дебіли – питань немає", - зазначає Ганапольський.

Нагадаємо, Задорнов помер 10 листопада від раку. «Апостроф» раніше зібрав різкі висловлювання Задорнова про Україну, включаючи цинічну фразу про причини аварії Boeing на Донбасі.