RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

ЗМІ розповіли про злив Трампом Кремлю секретної інформації про операції ізраїльських спецслужб

Після передачі таємної інформації ізраїльських спецслужб президентом США Дональдом Трапом представникам Росії розвідка Ізраїлю істотно скоротила обмін інформацією зі своїми американськими колегами.

Про це йдеться в матеріалі видання Vanity Fair, переклад якого опублікував сайт newsader.com.

Відзначається, що в травні 2017 року резидент США Дональд Трамп розкрив російськими візитерам Сергію Лаврову і Сергію Кисляку суворо секретну інформацію, яка поставила під загрозу життя ізраїльського агента.

На даний момент невідомо зробив це Трамп помилково або навмисно.

"В користь останнього говорить підозрілий факт: в кімнаті з Трампом, Лавровим і Кисляком залишилися лише представники російської преси, і саме вони і тільки вони — зробили знімки тієї зустрічі. Американські журналісти на це закрите "рандеву" допущені не були", - йдеться в статті.

У матеріалі зазначається, що після даного проступку Трампа багато країн взяли паузу в обміні розвідувальною інформацією з США.

Ізраїль побоюється, що передана Росії інформація дійде до Ірану, який є одним з його головних геополітичних противників.

Як повідомляв "Апостроф", глава Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль вважає, що на даний момент відсутні підстави розраховувати на поліпшення відносин Заходу з Росією за президента РФ Володимира Путіна.