RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

РосЗМІ дізналися про кримінальну справу в РФ щодо ватажка ЛНР, який повалив Плотницького

Колишній міністр МВС ЛНР" Ігор Корнет, конфлікт з яким коштував Ігорю Теслярської його "посади" ватажка "ЛНР", став фігурантом розслідування Головного слідчого управління слідчого комітету Росії (ГСУ СКР) у справі про вбивство росіянина зі своєї охорони.

Про це повідомляє російський сайт РБК з посиланням на джерело, близьке до ГСУ СКР.

Російські правоохоронці розслідують справу про вбивство в листопаді минулого року росіянина Артема Булгакова, який був одним з охоронців Ігоря Корнета. У дорученні СКР про проведення слідчих і процесуальних дій у справі про загибель Булгакова йдеться про передбачуваної ролі Корнета і заступника "генпрокурора ЛНР" Сергія Горенка у приховуванні слідів вбивства.

У червні 2014 року Булгаков Артем офіційно пішов у запас зі служби в 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії ЗС РФ і в цей же місяць подзвонив матері і сказав, що знаходиться в Донецьку. Як каже його мати, він зайшов в Донбас з боку Росії у складі козацького загону з "Слов'янського союзу Ставропілля". У бойовиків "ДНР" Булгаков служив в управлінні спеціальних операцій прокуратури, а також у розвідвзводі батальйону Святого Георгія Побідоносця. З 15 січня 2015 року воював у лавах бригади "Пятнашка". Потім переїхав до Луганська і потрапив на "службу" в "МВС ЛНР".

Булгаков помер 9 листопада 2016 року. "Союз добровольців Донбасу" заявляв, що його вбив снайпер. За тілом їздив старший брат Булгакова Ілля, він зустрівся з командиром покійного, який сказав, що Артем випадково вистрілив при чищенні зброї.

Компенсацію за загибель Артема Аляб'єва його мати не отримала, оскільки на "роботу" її син був офіційно оформлений у день смерті. Однак у телефоні покійного збереглося його листування з командиром — з неї випливає, що вже у вересні 2016 року він записався в особисту охорону Ігоря Корнета.

20 листопада на той момент ще ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький підписав указ про відсторонення Корнета, а на наступний день "екс-міністр" та інші бойовики здійснили переворот.

"Плотницький хотів принести вибачення і вручити матері посмертний орден за загиблого сина. Також він дав команду генпрокурора Подоброму перевірити матеріали справи щодо загибелі Булгакова і провести нові слідчі дії з урахуванням доказів, здобутих СКР. Але через зміну влади вони не встигли", - сказало джерело, близьке до керівництва "ЛНР".

Як пише видання, з тексту доручення СКР випливає, що Булгаков з 25 вересня по 9 листопада 2016 року служив в особистій охороні Корнета. 9 листопада вдень він знаходився в адміністративній будівлі "МВС" в Луганську. В коридорі блоку "Б" між ним та кількома співробітниками "МВС" виник конфлікт на ґрунті "неприязних відносин" один із співробітників дістав вогнепальну зброю і направив його на Булгакова. Той спробував лівою рукою відвести стовбур від себе, але його опонент вистрілив — куля прошила руку і потрапила в груди Булгакова.

Стрілок, як кажуть в СКР, доповів Корнет про інцидент, після чого "міністр МВС" наказав оточити приміщення, а потім оформив злочин як необережне поводження зі зброєю: нібито один з бойовиків залишив без нагляду пістолет "Форт-12", який взяв Булгаков і випадково вистрілив з нього собі в груди.

За словами джерела видання в СКР, найближчим часом Корнет планують надіслати повістку на допит в Слідчий комітет РФ в рамках загального кримінальної справи щодо злочинів на території України". Порядку ще не відправили, оскільки слідчі дії у справі тривають.

Детальніше про ситуацію після "перевороту" в Луганську читайте в матеріалі "Апостроф": "Плотницький переграв своїх кураторів з Росії, а ДНР-ЛНР йдуть до повного завершення".