RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У гібридній війні намітився перелом: у Росії розповіли про хитру тактику Кремля в конфлікті США і КНДР

Кремль планує використовувати свій вплив на уряд КНДР для примусу США до переговорів.

Про це у своїй колонці на "Радио Свобода" пише російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"У гібридній світовій війні намітився явний перелом. Ніякої "Ялти" не передбачається. Петля санкцій, включаючи конфіскацію "путінського трильйона", затягується на шиї кремлівських клептократів. Треба терміново міняти динаміку поведінки", - пише він, додаючи, що рівень політичного шантажу Кремля підвищуватиме Надзвичайний і Повноважний Посол РФ в США генерал Анатолій Антонов.

В даному контексті Піонтковський згадує виступи Антонова на зустрічах в World Affairs Council в Сан-Франциско 29 листопада та в Стенфордському університеті, коли генерал говорив про вплив Москви на уряд КНДР і про те, що без РФ США не можуть убезпечити себе від ядерної загрози.

"Ну, що стосується впливу Москви на Пхеньян, то хто б сумнівався! Путін особисто виступає на міжнародній арені невтомним лобістом ракетно-ядерної програми Кім Чен Ина. З кожним новим злетом північнокорейської технологічної думки у експертів залишається все менше сумнівів в російському забезпеченні стрімкого прогресу Пхеньяна останніх років", - відзначає Піонтковський.

Також публіцист говорить про офіційне розслідування, яке проводиться в Конгресі США з приводу "кремлівського ракетно-ядерного сліду".

"Лубянська операція" ядерний офшор "є по-своєму геніальній. Підклавши американцям міжконтинентального їжака в штани, Москва через 55 років після Карибської кризи знову розставила на дошці фігури програної нею тоді партії, але на цей раз в набагато більш сильній для себе позиції. Адже вона не несе тепер ніякої відповідальності за дії свого ядерного офшору, вона може лише великодушно пропонувати США свою допомогу. На певних умовах, зрозуміло", - говорить Піонтковський.

Як повідомляв "Апостроф", американський президент Дональд Трамп залишився незадоволеним участю Росії в тиску на КНДР з метою обмеження поширення ядерної зброї.