RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Закон про визнання РФ агресором: відомий журналіст вказав на небезпечну ситуацію з українськими заробітчанами

Розрив дипломатичних відносин між Україною і Росією, який може відбутися після прийняття закону про реінтеграцію Донбасу і визнання РФ агресором, не обов'язково обернеться висилкою українських заробітчан.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" пише російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський.

Публіцист вважає, що президент РФ Володимир Путін навряд чи ініціює розрив дипломатичних відносин з Україною, так як це може вплинути на його рейтинги напередодні виборів.

"Хоча для Росії це було б абсолютно не болісно, тому що це не означає автоматичної висилки майже двох мільйонів українців, які працюють в РФ, які приносять велику користь російській економіці", - вважає Радзіховський.

За його словами, проблемами українців у разі розриву відносин буде займатися посольство Білорусі або якої-небудь іншої країни.

"Можливий і, наскільки я розумію, інший варіант. Дипломатичні відносини розриваються, посольства, припустимо, закриваються, але залишається ще консульство. І через українське консульство проблеми людей практично вирішуються. Тобто тут можливі різні варіанти", - зазначає журналіст.

Він зазначає, що за розривом дипломатичних відносин не обов'язково піде висилка українців. В цьому зацікавлені обидві сторони.

"А це було б для Росії вкрай неприємним економічно, а для України - ще в 10 разів неприємніше. Тому що якщо в Україну повернеться два мільйони розлючених людей, у яких немає роботи і яким незрозуміло куди діватися, то це, звичайно, дуже загострило б ситуацію. І незрозуміло, на кого вони будуть розлючені - на Росію, яка їх вислала, або на український уряд, якщо той прийме таке рішення", - резюмує Радзіховський.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Україна визнала Росію агресором: чим відповість Путін.