RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Розвідники з США розповіли, як Путін поставив під загрозу фінансове майбутнє росіян

Використання Кремлем коштів Фонду національного добробуту для вирішення проблем бюджету може поставити під загрозу фінансове майбутнє росіян.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

На думку американських аналітиків, майбутні вибори президента РФ і мера Москви пройдуть на тлі фінансових проблем країни. Так як заради досягнення результатів на виборах і боротьби з швидким зростанням бідності в країні Кремль планує збільшити витрати на соціальні сфери, а також витратиться на інформаційні кампанії.

У своїй доповіді розвідники звертають увагу, що саме фінансові та економічні проблеми були основною причиною зростання протестних настроїв росіян в минулому році. З більш ніж тисячі протестів, зареєстрованих по всій країні, понад дві третини були зосереджені на таких проблемах, як невиплата або зниження зарплати, безробіття або втрата заощаджень.

Очікується, що після вичерпання Резервного фонду увага росіян буде звернена на використання Кремлем Фонду національного добробуту для вирішення проблем країни. Тепер у влади з'явилася можливість використовувати кошти фонду на затикання дірок в бюджеті. На думку аналітиків, це може поставити під загрозу забезпечення пенсійної системи.

"Якщо цей фонд виявиться виснажений, то Путін і його уряд по суті відмовляться від своєї обіцянки забезпечити фінансове майбутнє росіян", - наголошується в доповіді.

При цьому аналітики відзначають, що можливе зростання ціни на нафту на деякий час дасть Кремлю перепочинок.

"Державний бюджет був прийнятий з урахуванням, що ціна на нафту залишиться на рівні близько 40 доларів за барель, тому будь-який дохід понад цю ціну може перерости в валютні резерви і перейти до Фонду національного добробуту. Це може привести до того, що в руки Кремля буде надходити досить велика сума грошей", - пояснили в Stratfor.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - В Путіна проблеми з грошима, на нього чекає жорсткий рік - приватна розвідка США.