RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Головний дипломат Путіна засмутив бойовиків ДНР-ЛНР

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається визнавати так звані "ДНР" і "ЛНР".

Про це він заявив в інтерв'ю російському телеканалу "Росія-1".

За його словами, Москва зберігає прихильність Мінським угодами, а відступ від них буде помилкою.

"Знаєте, ми, на відміну від деяких наших міжнародних колег, все-таки люди слова, і дане слово, особливо коли це стало предметом переговорів і коли це схвалене Радою Безпеки, ми завжди тримаємо і виконуємо", - заявив Лавров на питання про можливість визнання террористичних угруповань.

При цьому російський дипломат додав, що українська влада знаходиться "в одному кроці від цієї помилки". Під цим він має на увазі прийняття Верховною Радою закону про реінтеграцію Донбасу.

"За нашими даними, європейські емісари, які відвідують Київ, такі, як то кажуть, послання передають. І настійно рекомендують все-таки зрозуміти контрпродуктивність таких підходів і зробити необхідні виправлення в своїх діях", - заявив він.

Також Лавров прокоментував наміри США поставляти зброю Україні.

"Ми не можемо заборонити американцям поставляти що-небудь куди-небудь, але висновки, звичайно, ми будемо робити. Те, що на це пильно дивляться представники Донецька та Луганська, у яких є можливості постояти за себе, це теж об'єктивний факт. Я думаю, що це також потрібно мати на увазі", - заявив він.

Про Мінські угоди і перспективи повернення окупованого Донбасу Україні читайте в матеріалі "Апострофа" - Війна на Донбасі припиниться лише за однієї умови - Денис Казанський.