RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Інертність замість ентузіазму: в Росії вказали на найважливішу подія перед виборами Путіна в РФ

Напередодні президентських виборів у Росії намагаються легітимізувати черговий термін правління Володимира Путіна.

Про це у своїй колонці для "Апострофа" пише російський політолог Дмитро Галкін.

Говорячи про позов Ксенії Собчак про незаконну реєстрацію кандидатом Путіна, політолог нагадує про схожу ситуацію в 2004 році, коли Конституційний суд РФ визнав законним скасування виборів губернаторів.

"Думаю, що зараз задіяний той же самий механізм, щоб легітимізувати новий термін Путіна. Адже якщо щось потрапляє в центральні російські медіа, це вже так чи інакше погоджено з тими людьми, які ними керують", - зазначає Галкін.

При цьому він упевнений, що сама подача позову говорить про те, що у верхніх ешелонах влади, існують серйозні сумніви в тому, що новий термін Путіна буде визнаний російським суспільством легітимним.

"Ми бачимо, як проходить виборча кампанія, що ніякого ентузіазму, на який розраховувала влада, навколо кандидатури Путіна немає. Рівень підтримки Путіна традиційно високий, згідно соціології. Але зрозуміло, що соціологічні дані, зібрані в умовах авторитарної держави, не мають особливого значення і не свідчать про те, що суспільство сприймає керівництво держави як легітимне і по-справжньому уповноважене ним на управління країною", - говорить політолог.

За його словами, на даний момент в російському суспільстві панує відчуття безвиході і страху перед можливими змінами.

"Як людина, що застала, нехай і дитиною, початок 1980-х років, коли приблизно така ж була ситуація в суспільстві - коли розуміли, що начебто у влади немає альтернативи, але що і сама ця влада не є гарантією того, що все й надалі буде добре, - можу сказати, що настрої у чомусь схожі", - резюмує Галкін.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофе" - У Росії з'явилися сумніви щодо Путіна: выдбулася знакова подія.