RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Помста за вбивство мусульман у Сирії: з'явилися гучні дані про особу злочинця, який розстріляв людей у Росії

Чоловік, який влаштував стрілянину біля церкви в російському місті Кизляр, записав відеозапис з присягою "Ісламській державі" (ІДІЛ).

Про це повідомляє Telegram-канал Directorate 4.

Зловмисник пояснив свій злочин помстою за вбивства мусульман у Сирії. Також чоловік назвав атаку "операцією "Відплата". Злочинець закликав прихильників здійснювати теракти в Росії, в тому числі під час чемпіонату світу з футболу. Для цього він порадив іншим прихильникам "Ісламської держави" запасатися зброєю, а під час проведення спортивних заходів атакувати людей будь-якими способами.

У свою чергу, настоятель храму Георгія Побідоносця в Кизлярі отець Павло розповів РБК, що чоловік під час нападу вигукував "Аллаху акбар".

"Коли ми почули постріли, ми швидко зачинили двері, щоб він не зайшов всередину. У нього була рушниця і ніж. Його ліквідували приїхали співробітники поліції, попередньо оточивши. Зараз його особу встановлюють".

Як передає "РИА Новости" з посиланням на джерело в правоохоронних органах Дагестану, злочинцем виявився місцевий житель 1995 року народження.

Як повідомляв "Апостроф", з'явився відеозапис з місця стрілянини в місті Кизляр.