RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Після Донбасу паралізувало: з'явилася історія ще одного путінського найманця, загиблого в Сирії

В мережі опублікована історія росіянина Євгена Алікова, який воював на боці бойовиків ЛНР на Донбасі, а 2 вересня 2017 року загинув в сирійській провінції Хомс.

За інформацією "Російської служби ВВС", Аліков був родом з міста Североонежськ Архангельської області (РФ). Освіту він здобував у Санкт-Петербурзі. Потім Аліков переїхав до Москви, де жив з дружиною і трьома дітьми.

У 2014 році росіянин відправився в Луганськ. Одного часу він воював у складі бригади бойовиків "Привид", очолюваної Олексієм Мозговим. У 2016 році після чергової поїздки на Донбас у Алікова защемило нерв, його частково паралізувало. Дружина найманця зателефонувала його матері Ніні Атюшевій і сказала забирати його.

Фото: bbc.com/russian

За словами Атюшевой, кілька місяців її син лікувався, а потім відправився в навчальний центр в Ростові-на-Дону. Вже в середині літа 2017 року Аліков був в Сирії. 2 вересня він загинув поблизу міста Тіас в провінції Хомс від "наскрізного вогнепального поранення в черевну порожнину".

"Я їм сказала, що я одна в Ростов поїхати не можу. Тоді вони відповіли, мовляв, ми своїх не кидаємо", - говорить Атюшева.

20 вересня жінці привезли труну з сином, документи і гроші. За смерть сина жінка отримала п'ять мільйонів рублів готівкою в якості страхової виплати за загибель сина. Після передачі тіла і грошей з неї взяли розписку.

Фото: bbc.com/russian

З документів, які отримала Атюшева відомо, що 19 травня 2017 року він підписав "зобов'язання" щодо отримання жетону з особистим номером М-3601 (такі жетони видає міністерство оборони. Номери бійців ПВК, які перебувають у Сирії, скорочено до чотирьох цифр). Закордонний паспорт Аліков отримав 16 червня.

Фото: bbc.com/russian

Нагадаємо, на початку лютого поточного року сили міжнародної коаліції на чолі з США завдали удару по російським найманцям в провінції Дейр-ез-Зор (Сирія). Точна цифра втрат росіян невідома, але озвучуються версії про сотні убитих. У той же час у МЗС РФ заявляють, що в результаті удару могли загинути всього п'ять громадян Росії.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Тепер зрозуміло, чому захворів і зникав Путін.