RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Заморозити конфлікт не дадуть: названо дату, коли Путін прийме важливе рішення по Донбасу

Президент Росії Володимир Путін навряд чи піде на нове загострення на Донбасі найближчим часом, оскільки не захоче в черговий раз ризикувати репутацією напередодні Чемпіонату світу з футболу 2018 року.

Таку думку висловив екс-президент України Леонід Кравчук в інтерв'ю "Обозревателю".

"До Чемпіонату (ЧС-2018 - ред.) Путін не буде починати або розширювати агресивні дії. Це зрозуміло: коли країна стає місцем, куди з'їжджаються люди з усього світу, і вона при цьому веде війну проти іншої країни, хто туди поїде?" , - пояснює Кравчук.

При цьому він вважає, що "після Чемпіонату з футболу перед Путіним постане питання: треба якось з цим закінчувати".

"Україна не дасть йому перетворити Донбас в заморожену точку. І світ не дасть. Якщо так піде далі, то санкції можуть не просто розширитися, а можуть мати більш жорсткий характер. Йдеться про фінансові санкції. Наприклад, заборона на участь Росії в міжнародних розрахунках за допомогою банківської міжнародної системи", - пояснює Кравчук рівень загрози для Кремля.

"Так чи інакше перед Росією постане таке питання. Як його буде вирішувати Путін - мені важко передбачити. Те, що він лякає світ якоюсь ракетою, яка може вічно літати навколо землі - у багатьох це вже викликає іронію. Але ж він лякає" , - говорить екс-президент України.

Читайте також матеріал "Апострофа" Путін готовий до поступок по Донбасу, але на жорстких умовах: чого чекати після 18 березня.