RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Перші дзвіночки були давно: в Україні розповіли, як Путін готувався до війни із Заходом

Президент Російської Федерації Володимир Путін буквально відразу ж після приходу до влади почав готуватися до війни із Заходом.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Я аналізував промови Путіна з моменту його приходу до влади, з 1999 року. Дзвіночки дзвеніли відразу ж, у перших його виступах. У психології є принцип, який звучить наступним чином: все, що буде, вже є. Це означає, що все, що б не сталося в майбутньому, навіть найвіддаленіші події, вже мають мікроознаки тут. Є люди, які їх бачать, а є ті, хто не бачить", - зазначив він.

Арестович додав, що стосовно дій Росії дуже чітко простежується, як вони йшли до протистояння із Заходом, наприклад, коли призупинили дію Договору про звичайні збройні сили в Європі.

"Адже це був кричущий знак! І зараз найрозумніші західні експерти говорять про те, як же вони недогледіли. А якщо зіставити це з Мюнхенською промовою Путіна? З оголошенням холодної війни? А з подальшою операцією в Грузії? З ініціативами по створенню союзної з Білоруссю держави? З ініціативами щодо Митного союзу і євразійського простору? По словах верхівки від [Олександра] Дугіна до Путіна видно, як формувалася їхня політика", - сказав він.

Експерт нагадав, що німецький диктатор Адольф Гітлер теж прямо говорив про свої цілі: ще не прийшовши до влади, він оголошував про знищення євреїв, про необхідність "життєвого простору", про плани загнати слов'ян за Урал і так далі.

"Ніхто нічого звичайно не приховує, тому що так працює політика. У бізнесі ідею треба ховати, а в політиці, навпаки, потрібно заражати своєю ідеєю якомога більше людей. Путін і його оточення абсолютно не соромилися і прямим текстом говорили, що Захід дарує їм мотузку, на якій вони його повісять, як говорив Ленін. І Захід правда чесно продавав путінській Росії мотузку, на якій Путін тепер намагається підвісити Захід. Ми проходили це все 100 років тому", - підсумував Арестович.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росію будуть душити повільно, війна скінчиться не раніше 2030 року - Олексій Арестович.