RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Кремль викрили у брехні з приводу дзвінка Макрона Путіну

Прес-служба Кремля опублікувала неправдиве повідомлення про привітання Володимира Путіна з перемогою на виборах від президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє The Insider.

Увечері 19 березня на офіційному сайті президента РФ з'явилося повідомлення, що з ініціативи Макрона відбулася телефонна розмова з Путіним.

"Е.Макрон привітав В.Путіна з перемогою на президентських виборах і висловився на користь продовження спільної роботи щодо подальшого розвитку багатопланового російсько-французького співробітництва, зокрема між громадянськими суспільствами в рамках "Тріанонського діалог ", - сказано в повідомленні.

При цьому в повідомленні з цього приводу на сайті Єлисейського палацу немає згадок про привітання Путіну. Макрон побажав Путіну "успіхів в модернізації політичної, демократичної, економічного та соціального життя країни" і нагадав про "свою прихильність конструктивного діалогу між Росією, Францією і Європою". Також він закликав Росію зробити все можливе, щоб припинити бойові дії і втрати серед цивільного населення в Сирії, і нагадав, що Франція, як і раніше рішуче прихильна відновленню територіальної цілісності України і реалізації мінських угод. Крім того, він зажадав від Росії дати повний звіт про замах на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та закрити передбачувані програми з виробництва хімічної зброї.

У свою чергу агентство France-Presse також заявило, що "комюніке Єлисейського палацу не є поздоровленням лідеру російської держави".

Як повідомляв "Апостроф", в Кремлі прокоментували відсутність поздоровлення Путіну від Трампа.