Загруз в поразках: в Росії визнали провал Путіна зі спробою захопити Донбас

Президент РФ Володимир Путін допустив ряд помилок і загруз в низці поразок, включаючи і спробу захоплення Східної України.

Про це заявив російський політолог Костянтин Еггерт в інтерв'ю французькому виданню Liberation.

На думку політолога, російська політична еліта в даний момент цікавиться лише збереженням своїх активів на Заході, і заради цього Кремль готовий піти на багато що. Проте авторитет путінського режиму здебільшого заснований на конфронтації з західними країнами.

За словами Еггерта, в ході цієї конфронтації, незважаючи на певну кількість тактичних перемог Путіна, стратегічно він загруз в поразках.

"Озирнувшись назад і залишивши в стороні Крим, що ми маємо в Донбасі? Залишки невдалої спроби захоплення Східної України. Ці території стали для Кремля як валіза без ручки: і кинути шкода, і нести важко. Втручання в американські вибори? Величезна помилка, яка довела нам , що в Кремлі ніхто не розуміє, як функціонують західні політичні системи в цілому і американська зокрема ", - зазначив експерт.

Про новий виток протистояння Заходу і Росії читайте в інтерв'ю "Апострофа" з російським політологом Андрієм Піонтковським: Мир на межі вирішального удару по Путіну, Кремлю не до війни в Україні.