У Суркова пояснили, чому припинилися його перемовини з Волкером щодо Донбасу

Публічні проукраїнські заяви спецпредставника Держдепу США з питань України Курта Волкера стали головною причиною призупинення його перемовин з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Про це наближений до Суркова російський політолог Олексій Чеснаков розповів в інтерв'ю "Газета.Ru".

Політолог зазначив, що Росія зараз очікує від США узгоджені з ЄС поправки до висунутих на дубайській зустрічі пропозицій. Крім того, перемовини ускладнив і прийнятий в Україні закон про реінтеграцію Донбасу, який нібито унеможливлює реалізацію Мінських угод і погіршує можливості для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Чеснаков також звинуватив Волкера в застосуванні "мегафонної дипломатії", підтримці поставок летальної зброї в Україну, висуненні звинувачень на адресу Росії.

"Наприклад, його заява в Гудзонівському інституті про те, що "ЛНР і ДНР створені для підтримки конфлікту" і "повинні бути розформовані", дуже ускладнила консультації з "республіками" щодо мандату місії ООН і, можливо, стала головною причиною перенесення зустрічі з Сурковим на невизначений термін", - заявив політолог.

За його словами, Кремль також для початку хоче побачити, яку позицію займе новий голова Держдепу США Майкл Помпео.

Раніше експерт з питань безпеки Василь Богдан розповів "Апострофу", що немає значних підстав сподіватися на перемовини Суркова і Волкера.