RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Захід був готовий піти на поступки: в Росії розповіли, чому Путін зазнав поразки в Україні

Незважаючи на можливу готовність Заходу погодитися з домінуванням Росії на пострадянському просторі, самі сусіди РФ будуть цьому жорстко чинити опір.

Про це в своєму інтерв'ю для "Каспаров.ru" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, Захід довгі роки був готовий закрити очі на багато з того, що робив Кремль, і міг надалі продовжувати таку ж політику.

"Чого Кремль домагається останні роки своєю зовнішньополітичною істерикою і шантажем? Так званої "Ялти-2", визнання всього пострадянського простору зоною свого виняткового домінування. І тут Захід багато в чому був би готовий піти назустріч Кремлю. Навіть Збігнєв Бжезинський, людина, яка дуже скептично, м'яко кажучи, ставилася і до Радянського Союзу, і до пострадянської Росії, в останні роки життя мимрив щось на кшталт "фінляндізації" України. Зовсім випадково це збіглося з дуже великим пожертвуванням з боку одного російського олігарха центру CSIS, співголовою консультативної ради якого він був", - зазначив Піонтковський.

Однак, як стверджує експерт, проблема Росії не в протидії Заходу.

"У Кремлі органічно не здатні зрозуміти, що проблема їх геопсихологічних хотілок не в американцях, а в тому, що ніхто з сусідів Росії ніколи не піде покірно в їх "Ялту". Тому і захлинулася російська агресія в Україні і пішла Україна назавжди", - резюмував він.

Нагадаємо, докладніше про триваючі спроби Кремля вплинути на ситуацію в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль готує Україні кілька сценаріїв: чого чекати в наступному році.