RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скочуємося в середньовіччя: Росії поставили страшний діагноз

В новому російському уряді намічаються тенденції до все більшої опорі режиму президента Володимира Путіна на люмпен-пролетаріат і спадкову передачу влади.

Про це розповіла відома російська публіцистка Юлія Латиніна в ефірі радіо "Ехо Москви".

"У всякому разі, наші очікування ніхто не обманув. Ми бачимо, що всі люди пристойні... я б навіть сказала, якщо не пристойні, то змістовні під різними приводами звалюють з цього уряду, природно, не голосно ляскаючи дверима, але тихесенько-тихесенько, тому що стратегічні перспективи не у цього уряду, а у нашої країни неважливі. А залишаються всякі Мединські, Васильєви та Мутко, які, по-перше, помітні тим, що "ми під тиском не прогинаємся". Ну, як же ми можемо зняти Мутко , якщо він герой найгучнішого міжнародного скандалу? ", - зазначає Латиніна.

За її словами, Путін змінює соціальну базу свого режиму, спирається не на російську еліту, яка б вона там не була, а на так званий люмпен-пролетаріат.

"Просто ті люди, які не можуть себе реалізувати ні в якому іншому місці, йдуть в уряд. Це зараз новий феномен, частина загальної тенденції, яка пов'язана з тим, що Путін змінює соціальну базу. Тому що, якщо він раніше спирався, дійсно, на російську еліту, на ту еліту, яка крала в Росії, а витрачала і зберігала гроші на Заході, то тепер він все більше спирається на те, що в західній соціології називається андеркласс, а в Росії називається люмпен-пролетаріат. і, власне, насправді, Мединський, Васильєва, Мутко, вони такі яскраві представники... ось Хірурги всякі... ще Хірурга залишилося в уряд призначити міністром спорту. Вони якраз яскраві представники люмпен-пролетаріату", - говорить публіцист.

Крім того, намічаються також тенденції до передачі влади в спадщину або ж просто за принципом особистої відданості "сюзерену".

"З'являються різні персонажі на зразок призначеного міністром сина Патрушева. Скоро ми побачимо онуків Патрушева або не Патрушева, племінниць, двоюрідних сестер, коханок і так далі. Які-небудь люди з Кавказу будуть прилаштовувати своїх других дружин, третіх дружин в уряд. Ми бачимо, що у нас високі посади вже займають або високий статус мають всякі постельничі, мисливські, охоронці Путіна, кухарі Путіна, тренера Путіна ... Ми скочуємося в таке середньовіччя. Середньовіччя відрізняється однією цікавою особливістю, що економіки в середньовіччя ніякої не буває. Тому що вся середньовічна економіка полягає в тому, що постельничий, призначений герцогом, він оббирає своїх селян і вірно служить сюзерену або не дуже вірно, навпаки, використовує його", - резюмує Латиніна.

Детальніше про проблеми режиму Володимира Путіна і їх вплив на ситуацію на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Починає дратувати: Путін буде "забувати" про Донбас.